YANGIN KAPISI BURSA

 YANGIN KAPISI SATIN ALMADAN ÖNCE BİLMENİZ GEREKENLER


Yangın kapıları ülkemizde 1999 yılı öncesine kadar pek gündemde olmayan bir konuydu. Ancak 1999 yılında yayınlanan yangın yönetmeliğinde ki düzenlemelerle bu konuya ülkemizde de yavaş yavaş önem verilmeye başlandı. Peki yeni yönetmelikle birlikte yangın kapısı satın almadan önce neleri ve hangi teknik detaylı araştırmaları yapmanız gerekiyor?

-  Öncelikle tek kanatlı yangın kapılarınız için kapı yeri en boşluk ölçüsü için en az 80 cm. kanat açılması için 85 cm. temiz yer boşluğunun bırakılması gerekli.

-  Aynı şekilde tek kanatlı yangın kapılarınız için kapı yeri yükseklik boşluk ölçüsü için en az 200 cm. kanat açılması için 205 cm. temiz yer boşluğunun bırakılması gerekli.

- En az bu ölçüler bırakıldığı takdirde kapınız imalat boşlukları verilerek üretilir ve yerine yönetmeliğin belirlediği minimum ölçülerde takılarak onay alır.

- Ancak ekstra durumlarda olabiliyor ve uygulamada bazı yerlerde; özellikle eski yapılarda, ölçü daha düşük olabiliyor ve mecburi sebeple mevcut ölçülerde yapılmak zorunda kalınabiliyor.

- Ölçü konusu dışında ikinci bir konuda kapının yetkili kurumlarca onaylanmış bir test sertifikasının olup olmadığı konusudur. Uygulama ve onay sürecinde herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmamak için, satın almak istediğiniz kapının sertifikası olup olmadığını sormalı ve varsa talep etmelisiniz.

- Siparişinizi verdiniz ve kapınız montaj aşamasına geldiyse burada da dikkat etmeniz gereken konu kapınızın doğru bir şekilde yerine montajının yapılıp yapılmadığını kontrol etmek olacak.

- Sonrasında takılan yangın kapınıza ait fatura ve sertifikayı kontrole gelen kurum yetkilisine ibraz etmeniz gerekiyor. Takılan kapınız resimlenerek evraklarıyla birlikte dosyanızda yer alıyor.









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KİRALIK YANGIN KAPISI SORUMSUZLUĞU